Strona 1 z 1
PSone problem z obrazem
Napisany 09 styczeń 2010 - 23:24
Witam. Kupiłem dziś PSone
Wszystko działa ok. Konsola się włącza i tutaj powstaje problem. Gdy gra się ładuje niektóre kolory co jakiś czas się zmieniają. Np jakiś płomień dym ;/ Kabel jest nowy dopiero dziś kupiony. Poprostu niektóre kolory zmieniają swoją barwę i jest to dość uciążliwe. W kilku grach obraz strasznie skacze. Co robić? Konsole mam podpiętą pod Telewizor LCD. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Napisany 10 styczeń 2010 - 18:27
Już sobie poradziłem. Mam taki kabel jak na allegro sprzedają RGB. i podpiąłem do niego chinch i działa normalnie. Telewizor jest nowy LCD. Złącze działa na pewno. Testowałem na drugiem telewizorze i też to samo. Chodzi o to że kolory są dziwne. Zamiast czerwonego jest np zielony. I jestem ciekawy dlaczego przez gniazdo euro jest tak a przez chinche normalnie? Proszę o jakiś link do najlepszego kabla w dobrej jakości do PSone, do telewizora LCD. Pozdrawiam
Napisany 12 styczeń 2010 - 17:14
Pelle, o 10.01.2010, 17:58, powiedział:
Berion, jeśli chodzi o te kolory to może wina wejścia EURO w telewizorze ? Miałem tak samo na starym TV dawno temu, ruszyłem wtyczką i było ok na jakiś czas.
Też tak miałem.
A swoją drogą: obraz z PSXa na LCD to masakra. Najlepszy kabel do starych konsol (starych czyli tych z przed ery HD, a więc przed PS3/X360) to RGB albo Component.
Strona 1 z 1

Zaloguj się

Multi cytowanie